"Mamma, kan vi sende tilbake lillesøster?"

"Av og til liker jeg lillesøster, men av og til hater jeg henne! Jeg trenger hjelp med følelsene mine!"

Igjen ser mamma at jeg klyper og sparker lillesøster. Jeg ser mamma er sjokkert og sint på meg, og jeg skammer meg fordi jeg vet at det jeg gjør er galt. Men jeg vet ikke hva annet jeg kan gjøre!

Jeg er så forvirra fordi jeg har så forskjellige følelser inni meg! Av og til koser jeg meg med lillesøster og synes det er kjempegøy å leke med henne!

Andre ganger har jeg bare lyst at hun skal bli sendt tilbake der hun kom fra, og det sier jeg høyt til mamma og pappa.

Da blir de enda mer sjokkert og sinte.

De sier: «Fy deg, du kan ikke si sånt! Selvfølgelig er du glad i lillesøsteren din! Jeg vil ikke høre at du sier noe sånt igjen!»

Da får jeg dårlig samvittighet. Jeg får en vond følelse i magen. Jeg er et monster! Jeg vet jo at jeg må like lillesøsteren min!  Derfor løper jeg og gjemmer meg i stedet.

Lillesøsteren min er kjempesøt. Jeg koser meg når jeg sitter med henne på fanget og leser en av mine bøker for henne. Problemet er at hun får all oppmerksomheten til mamma og pappa!

«Du er jo en stor gutt nå, så du må jo forstå at lillesøster som er så liten, trenger mere hjelp!» sier de. Jeg hører hva de sier, men jeg vil også ha oppmerksomhet! Jeg føler ikke at de forstår hvordan det er å være meg!

Det hadde vært lettere hvis de viste meg at de forstår følelsene mine. Kanskje de kan si: «Det er ikke alltid så lett å være storebror. Av og til liker du å leke med henne, mens andre ganger ønsker du at hun var borte. Du har to helt forskjellige følelser for lillesøsteren din! Vet du, det er helt greit. Når du har de vonde følelsene, kan du komme til meg og fortelle meg hva du tenker, så kan vi sammen finne en løsning på det.»"  

Det er så viktig å virkelig anerkjenne følelsene til barna våre! Dette gir oss et dypere forhold til dem og de opplever en helt annen forståelse fra oss.

Jeg har trent lenge på å møte mine barns følelser, men jeg hadde ingen aning om effekten det ville få. Etter at jeg har begynt med det, har vi fått en så mye større nærhet til hverandre. De føler at jeg virkelig prøver å forstå dem, og da er det også lettere for dem å prøve å forstå meg, når jeg for eksempel er sliten og trenger hjelp. Hverdagen har rett og slett blitt hyggeligere!

 
Jeg har forresten en gave til deg!

Jeg vil så gjerne gi deg muligheten til å lære deg det mest effektive verktøyet jeg vet om til å få roligere dager med barna dine. Nettopp hvordan du kan møte følelsene til barna dine. Det er et kurs som består av 3 videopresentasjoner med tilhørende oppgaver.

Dette skal du få tilgang til helt gratis i en hel uke! 👏

 

Det å virkelig lære hvordan du kan møte følelsene til barna dine vil:

❤️ roe ned utagerende oppførsel

❤️ gi deg kontroll i konfliktsituasjoner

❤️ gi barnet ditt følelsen av å være forstått

❤️ skape de ekstra gode relasjonene med barna dine!


Jeg håper virkelig du vil få tid og mulighet til å teste ut dette verktøyet, for jeg vet det vil kunne hjelpe deg til mer hverdagsharmoni med barna dine! ❤️

Klikk på denne linken  og registrer deg, så får du straks en e-post med tilgang til kurset.

Jeg ønsker deg en hverdag full av hverdagsharmoni med barna dine!

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar