Recent Blog

Hvordan bygge gode relasjoner med barna?

«Siw, har du tenkt å gå sånn? Du ser ut som en låvedør bakfra» konstaterte min far en kveld jeg var på vei ut døra på midten av 80-tallet.

Jeg hadde fått meg en ny Levis selebukse, og som moten tilsa på den tiden, skulle den være uten belte i livet. Jeg husker at jeg var så stolt og syntes jeg var så fin – helt til jeg hørte pappa sin kommentar.

Dette bygger ikke gode relasjoner.

Relasjonen mellom min far og meg har dessverre aldri vært den beste. Det å stadig bli møtt med kritikk gir ikke gr…

Les mer...…

Oss som forbilder - hva kan vi gjøre?

Hvordan var egentlig livet før barna?

Det er nesten så jeg ikke klarer å huske det. Jeg tenker, sånn i etterpåklokskapens lys, at det må ha vært ganske fritt og ansvarsløst? 

Tror nok ikke jeg følte det slik da, men jeg må innrømme at det å kun ha ansvar for seg selv, høres utrolig befriende og deilig ut.

Mannen min og jeg reiste mye og hadde hobbyer, men jeg klarer ikke helt å forstå hva vi brukte all fritiden til? Vi må jo ha hatt sinnssykt mye tid?

Så kom barna. Først Storm og ca 3 år se…

Les mer...…

"Mamma, kan vi sende tilbake lillesøster?"

"Av og til liker jeg lillesøster, men av og til hater jeg henne! Jeg trenger hjelp med følelsene mine!"

Igjen ser mamma at jeg klyper og sparker lillesøster. Jeg ser mamma er sjokkert og sint på meg, og jeg skammer meg fordi jeg vet at det jeg gjør er galt. Men jeg vet ikke hva annet jeg kan gjøre!

Jeg er så forvirra fordi jeg har så forskjellige følelser inni meg! Av og til koser jeg meg med lillesøster og synes det er kjempegøy å leke med henne!

Andre ganger har jeg bare lyst at hun skal b…

Les mer...…